Synteettisten kenkien hoito on helppoa. Pintaa voi putsata vedellä ja liinalla. Muista kuitenkin ottaa kengät aina pois laukusta treenien jälkeen ja mielellään pohjallisetkin pois. Synteettiset kengät alkavat helposti haista. Suutari voi korjata nauhojen ja läpän vikoja, mutta pohjan ja materiaalin välinen sauma on vaikea korjata.
Nahkaisten kenkien hoito on vaativampaa. Nahkaa kannattaa ja pitää hoitaa nahanhoitoaineilla, jolloin se pysyy pehmeänä ja elastisena. Nahka imee helposti vettä ja kenkä muuttuu raskaaksi. Kuka haluaisi juosta ylimääräiset painot jaloissa tärkeän paikan edessä? Nahanhoitoaineilla voit ehkäistä tätä. Myös nahan elastisuuden ylläpito on tärkeää, jos olet valinnut nahkakengän juuri sen venymis- ja muotoutumisominaisuuksien takia. Ota kengät pois laukusta aina harjoitusten ja pelien jälkeen ja käsittele ne kenkäplankilla. Suosittelen harjaamista sekä kenkälestin käyttämistä. Näin kenkä säilyttää ominaisuutensa ja ennen kaikkea oikean kokonsa.
Jos nahka kastuu ja sen annetaan kuivua ilman lestiä, menee materiaali kasaan ja kenkä tuntuu aluksi pieneltä. Tällöin kengän pieni kastelu auttaa asiaan. Varo kuitenkin tekemästä tätä jatkuvasti, koska kengän muut rakenteet eivät välttämättä kestä käsittelyä. Suutari on nahkakengän omistajan tärkeä kaveri ja pystyy antamaan lisää käyttökertoja kengille. Nahkakenkä paranee käytössä ja on parhaimmillaan juuri ennen kuin on hajoamassa käsiin. Tämä pätee enemmän ammattilaistasolla, koska kengät otetaan mahdollisimman tiukoiksi, jotta tuntuma palloon olisi paras mahdollinen. Junnujen ei kuitenkaan pidä toimia näin, koska jalat kasvavat vielä.
Futiskengät tarvitsevat huoltoa!
Vielä huomiotavaa on kenkien monikäyttöisyys. Jos nappulat ovat kuluneet ihan loppuun ja kenkä on muuten kunnossa, niin niistä voi vielä tehdä SG kengät. Olen itse tehnyt monet kengät näin. Jos sinua kiinnostaa asia, niin laita meille viestiä yhteydenottosivujen kautta, niin voin kertoa vihjeitä. Älä mene uusilla kengillä suoraan peleihin ja harjoituksiin. Pidä vanhat kengät vielä mukana ja vaihda ne jalkaan aina kun uudet alkavat hangata tai painaa. Tämä sisäänajo on normaali käytäntö. Osta siis uudet kengät, ennenkuin vanhat hajoavat.
Kengät ovat futaajan tärkein työkalu ja on hienoa, jos futaaja arvostaa työkalujaan! Älä jätä kenkiä harjoituslaikkuun pelin/harjoituksien jälkeen. Putsaa kengät joka käyttökerran jälkeen ainakin liasta. Mielestämme jalkapallokengät vain paranevat vanhetessa!
torstai 9. joulukuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti