lauantai 3. huhtikuuta 2010

Vastaus

Hei

Tero kysyi miten vanhoihin/uusiin nappiksiin voi itse lisätä/vaihtaa nappeja. Hän oli itse nähnyt jollain sellaiset kengät.

Vastaus:
Siihen tarvitaan mattoveitsi, pora ja irtonappuloita sekä vastakappaleita. Toimenpide ei ole helppo, vaikka kuulostaa siltä. Ongelmia tulee aina vastaan ja tilaa työskentelyyn kengän sisällä on vähän.Tässä kuitenkin suurinpiirtein miten hommat menevät:

Ensin poistetaan ne napit, joiden tilalle uusi irtonappi laitetaan. Ole mattoveitsen kanssa erittäin varovainen. Kumiset napit lähtevät helpommin kuin muoviset.
Sitten otetaan pohjallinen pois.
Sitten siihen kohtaan porataan vastakappaleen kierreosaa vastaava reikä, mihin nappula halutaan (en ole varma muistanko oikein, mutta taisi olla joko 6mm tai 8mm terä). Sitten vastakappale laitetaan kengän sisäpuolelta reikään ja isketään pohjaan kiinni sen piikeillä. Sitten pohjallinen takaisin ja vastakappaleeseen irtonappula.

Irtonappuloita ja vastakappaleita saa urheiluliikkeistä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kengän pohja muuttuu ja sen soveltuminen ei ole enää nimilyhenteen(FG,HG,AG,jne...) mukainen. Vastakappale saattaa tuntua pohjassa riippuen pohjallisesta ja siitä miten hyvin se sinne on uponnut. Kiristä nappulaa varoen, koska vastakappale korkkaa helposti (piikit taipuvat/katkeavat).

Itse ole tenyt näitä kenkiä paljon ja yleisin kenkä, johon näin tehdään on Adidaksen Copa Mundial. Olen tehnyt myös muihin kenkiin ns. puolikkaita. Tunit kenkä on helpompi tapa muutella pohjaa oman maun mukaan!

Toivottavasti sait vastauksesta paljon vinkkejä.

FK JK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti