torstai 9. joulukuuta 2010

Pikaohje jalkapallokenkien valintaan

Varmista kengän oikea koko
Nahkakenkä saa olla napakka ja tiukka, mutta synteettisen kengän pitää olla heti hyvä jalkaan. Kasvuvaraa ei saa olla liikaa, joten suosittelen sitä maksimissaan puoli senttiä. Aikuisilla ei kasvuvaraa luonnollisesti tarvitse olla. Kokeile kenkää aina jalkapallosukan kanssa. Liian iso kenkä vaikeuttaa liikkumista sekä pallon hallintaa. Kokeile kenkiä molempiin jalkoihin ja tee ostopäätös isomman jalan mukaan (vasen jalka on suurimmalla osalla ihmisistä oikeaa jalkaa isompi). Nilkallinen säärisuoja ei vie tilaa kengän kärjestä.
Oikea kenkä oikealle alustalle
Jalkapallokenkiä on monille eri alustoille. Siksi sinun tulee ostaa oikea kenkä oikeaan tarkoitukseen. Suurin tekijä tässä on nappuloiden korkeus, määrä ja materiaali. Oikea nappula oikealla alustalla lisää kengän pitoa alustalla ja näin ollen edesauttaa myös harrastamisen turvallisuutta. Asiantunteva myyjä osaa auttaa sinua oikeiden kenkien valinnassa. Lisätietoa saat myös ”kenkien nimissä käytetyt lyhenteet” – sivuiltamme. Pelaajalla on hyvä olla ainakin kahdet erilaiset nappikset.
Nahka- vai synteettinen kenkä?
Synteettinen kenkä ei veny. Jos kenkä ei sovi jalkaan, se repeää helposti ja on vaikeasti korjattavissa. Synteettinen kenkä ei ime kosteutta ja on todella kevyt. Jos koko on heti oikea, kenkä istuu hyvin jalkaan ja pysyy sellaisena.
Nahkainen kenkä muotoutuu pikkuhiljaa jalan mukaan. Materiaali on pikkuisen kestävämpää kuin synteettinen. Leveään jalkaan suosittelen ehdottomasti nahkaista kenkää sen muotoutumisen vuoksi. Nahkakenkää on helppo korjata suutarilla. Nahkainen kenkä on raskaampi ja imee kosteutta.

Muista, että yksikään futiskenkä ei ole yksin tehnyt hyvää suoritusta!
Oikeat välineet ovat mukavan harrastamisen kivijalka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti